Kids Kinder Country, czyli deser inspirowany pysznym batonikiem. Ja taki deser traktuje jako pełnowartościowy posiłek i zjadam na drugie śniadanie. Teraz już wiesz czemu mogę sobie pozwolić codziennie na takie przyjemności 😛
Składniki:
150g Skyra (1 szt)
60g twarogu trójkąt (Piątnica)
2 łyżki mleka w proszku*
6 łyżek ekspandowanej pszenicy
2 łyżki masła
1 łyżka kakao
1 łyżka mleka
Przygotowanie:
Skyr blendujemy z twarogiem, masło rozpuszczam i mieszam z kakao i mlekiem. Nakładam: polewa, pszenica, warstwę ze skyrem, pszenica, warstwa ze skyrem, polewa, pszenica.
Porcja dla mamy i dziecka. Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.
*Lilce odłożyłam połowę i do swojej części dodałam mleko w proszku
Ania radzi:
Wersję dla dorosłych zrób ze Skyra waniliowego, pycha 😛
Do polewy czekoladowej możesz dodać 2 łyżki więcej mleka, jak wolisz, żeby była bardziej płynna.
Możesz użyć innego zboża ekspandowanego.
Jak lubisz słodkie desery dodaj jeszcze miodu.
Mleko w proszku dodajesz do skyra i twarogu?