Bananowy budyń jaglany z masłem orzechowym i kakao

You are currently viewing Bananowy budyń jaglany z masłem orzechowym i kakao

Czy istnieje lepsze połączenie banana niż z masłem orzechowym? Niby prosto, szybko, ale tak mi się to połączenie spodobało na talerzu, że na pewno spodoba się też Waszym maluszkom 😊 Bananowy budyń jaglany z masłem orzechowym i kakao to jest HIT 😛

Bananowy budyń jaglany z masłem orzechowym i kakao – Składniki:

100g kaszy jaglanej

1 dojrzały banan

ok 500ml płynów (mleko krowie/ napój roślinny)

1 łyżka masła orzechowego

1 łyżka kakao

Przygotowanie:

Kaszę przepłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Zalewamy płynami i gotujemy ok 25 minut, aż wchłonie płyny i się rozgotuje. Zdejmujemy z gazu, dodajemy banana i blendujemy. Przelewamy połowę masy do miseczek, dodajemy masło orzechowe i kakao i jeszcze raz chwilę blendujemy.

Z przepisu wychodzi porcja dla mamy i dziecka.

Ania radzi:

Podczas blendowania możesz dolać trochę mleka/napoju roślinnego jeżeli wolisz rzadszą konsystencję.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
13 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Boguslawa

Niestety mój po zblendowaniu gorzkawy

Paulina

Mega smaczny posiłek 😍. Jeden z naszych ulubionych.

Agnieszka

Hej czy mozna wlozyc do lodowki na pare godzin i zjesc pozniej?

Karina

Super przepis! 🙂

Laima

Czy może być woda zamiast mleka? 🙂

Agata

Czy można takie śniadanie podać przy początkach rd?

Asia

Wszystkie jaglanki, owsianki, gryczanki zawsze robię z połowy porcji bo dla nas dwóch starcza. Tą przyszło mi tylko spróbować, córeczka zjadła swoją i jeszcze moja 🙈.