Krem czekoladowo-orzechowy jest genialny 🥜🤎🤩.
Zrobisz z niego deser, lody, krem do tortu, krem na gofry lub omlet.
Zapisuj przepis, bo to jest coś pysznego 🤩😋.
Krem czekoladowo-orzechowy – Składniki:
150ml śmietanki 30%
2 łyżki jogurtu*
10 daktyli lub więcej 😋
czubata łyżka masła orzechowego
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Blendujesz i gotowe 😋. Najbardziej smakuje po kilku godzinach w lodówce (u mnie połowa nie wytrzymała 😆).
Ania radzi:
Jeśli masz twarde daktyle namocz je wcześniej kilka minut w gorącej wodzie.
Przy alergii na BMK spróbuj z gęstą częścią mleczka kokosowego.
Jeśli robisz lody przełóż do foremek i włóż na ok. 3h do zamrażarki.
*Jeśli chcesz użyć tego kremu do przełożenia tortu nie dodawaj jogurtu.
Możesz też dać go na górę do nocnej owsianki 😋.
Jogurt naturalny?A śmietana 30 gęsta czy taka płynna?