Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą

You are currently viewing Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą

Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą są bardzo wartościową przekąską. Możesz je nawet podać na śniadanie w towarzystwie np. owoców, warzyw i jogurtu.

Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą – Składniki:

1 puszka ciecierzycy (waga po odsączeniu 250g)

1 średni banan

30g masła orzechowego (czubata łyżka)

szczypta cynamonu

4 kostki czekolady

1 łyżka mąki migdałowej (opcjonalnie)

aromat waniliowy (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Ciecierzycę dokładnie przepłukujemy pod bieżącą wodą i blendujemy z bananem i masłem orzechowym. Dodajemy cynamon, pokrojoną drobno czekoladę (ewentualnie mąkę migdałową i aromat) i mieszamy. Moczymy ręce i robimy kulki, spłaszczamy w dłoni i układamy na papier do pieczenia. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Z przepisu wyszło 8 sztuk (chyba :P).

Ania radzi:

Czekolady z dobrym składem: Krukam, Zaini.

Możesz dla maluszka zrobić bez czekolady, a do swoich dodać taką jaką lubisz. Lubisz ciasteczka? Spróbuj wersji z jabłkiem i żurawiną 😛

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Aleksandra

Co zamiast orzechów? Alergia!

Anna

Zrobiłam z gorzką czekoladą (dla nas), a dla Kubusia bez. Ciasteczka wyszły miękkie i pyszne.