Bazyliowo-limonkowe serniczki

You are currently viewing Bazyliowo-limonkowe serniczki

Orzeźwiające bazyliowo-limonkowe serniczki. Połączenie tych smaków jest rewelacyjne. Już nie mogę się doczekać, żeby wykorzystać je w innych przepisach 😛

Składniki:

800g twarogu * (można dać 1kg)

200ml śmietany 30%

5 jajek

doniczka bazyli (tylko listki:P)

sok i skórka z połowy limonki BIO

mąka ziemniaczana 20g (2 łyżki)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.

Twaróg, mąkę, sok i skórkę z limonki zmiksować, bazylię zblendować ze śmietanką i połączyć, a na końcu dodać jajka. Nie miksować za długo tylko do połączenia składników.
Z porcji wyszły 2 mniejsze kokilki plus tortownica 21 cm (dla dorosłych dosłodziłam i polałam białą czekoladą :))
Można zrobić w formie muffinek.

Mini serniczki pieczemy w 160 stopniach 45 minut, sernik godzinę.

*Polecam twaróg Piątnica, albo Wieluń. Jeżeli wolisz mniej zbitą konsystencję to President niebieski, albo Pilos.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze