Lodowy deser mango-kokos

You are currently viewing Lodowy deser mango-kokos

Ten egzotyczny lodowy deser mango-kokos smakuje też w wersji z lodówki. Możesz zamrozić i wyjąć pół godz. przed jedzeniem (chociaż ten czas jest uzależniony od temperatury w zamrażarce).

Składniki:

200ml mleka kokosowego (Real Thai do mrożenia z kartonu, do wersji z lodówki z puszki)

150g wege jogurtu kokosowego

200g pulpy z mango (Alphonso)

1 łyżka kurkumy (nie czuć jej, jest zdrowa i nadaje ładny kolor)

Przygotowanie:

Blendujemy i przekładamy w pojemniki. Przepis na dwie porcje, jedną zamroziłam, a Lilka zjadła bez mrożenia.

mleczko kokosowe lodowy deser mango kokos

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

1 Komentarz
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Iwona

Z czego wynika różnica w mlekach puszka a karton? Używam tylko tej marki, ale zawsze z puszki i nigdy nie mroziłam.