Pieczone marchewki z masłem orzechowym i amarantusem

You are currently viewing Pieczone marchewki z masłem orzechowym i amarantusem

Szybka przekąska, albo dodatek do dania? Lila jadła pieczone marchewki z masłem orzechowym i amarantusem na kolację z dodatkiem twarogu i pieczywa. Możesz też zapakować na wynos 😉

Pieczone marchewki z masłem orzechowym i amarantusem – Składniki:

Marchewka (ile chcesz :))
Oliwa z oliwek

masło orzechowe

amarantus

Przygotowanie:

Marchewki obieramy i kroimy na pół, a większe na 4. Smarujemy oliwą z oliwek. Pieczemy w 180 stopniach 30-40 minut (ja piekłam 40 minut, ale może wolisz trochę chrupiące). Smarujemy masłem i posypujemy amarantusem.

Ania radzi:

Możesz dla siebie delikatnie posolić 😛
Masło orzechowe można wymieszać z wrzątkiem, rozpuści się i będzie polewa.

Wybieraj małe marchewki, są smaczniejsze i krócej się pieką.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze