Truskawkowo-kokosowe kulki

You are currently viewing Truskawkowo-kokosowe kulki

Truskawkowo-kokosowe kulki świetnie sprawdzą się na drugie śniadanie oraz jako przekąska do zabrania na spacer.

Składniki:

200ml mleka*

10g mąki kokosowej

100g płatków ryżowych (10 łyżek)

10g różdżki smaku truskawkowa

+10g różdżki i 10g mąki kokosowej do obtoczenia

Przygotowanie:

Gotujemy płatki na mleku aż zgęstnieją. Dodajemy mąkę kokosową i różdżkę smaku i blendujemy. Formujemy kulki obtaczając w mące wymieszanej z różdżką i gotowe. Wersję dla starszaka można dosłodzić.
Z przepisu wychodzi 6 szt.

Ania radzi:
Jeżeli masz dostęp do liofilizowanych truskawek to możesz je zblendować.

Zamiast płatków ryżowych możesz użyć ryżu białego.

Przy alergii na BMK zamień mleko krowie na napój roślinny (najlepiej mleko kokosowe)

Mąka kokosowa to zblendowane wiórki kokosowe 🙂

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
7 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Katarzyna

Czym można zastąpić płatki ryżowe?

Aleksandra

Też jestem ciekawa 😍

Anita

Co można użyć zamiast rozdzek smaku? W moim kraju ich nie ma

Emilia

Ja dodałam pokruszone liofilizowane truskawki:)

Ostatnio edytowane 3 lat temu przez Emilia