Czy istnieje lepsze połączenie banana niż z masłem orzechowym? Niby prosto, szybko, ale tak mi się to połączenie spodobało na talerzu, że na pewno spodoba się też Waszym maluszkom 😊 Bananowy budyń jaglany z masłem orzechowym i kakao to jest HIT 😛
Bananowy budyń jaglany z masłem orzechowym i kakao – Składniki:
100g kaszy jaglanej
1 dojrzały banan
ok 500ml płynów (mleko krowie/ napój roślinny)
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Kaszę przepłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Zalewamy płynami i gotujemy ok 25 minut, aż wchłonie płyny i się rozgotuje. Zdejmujemy z gazu, dodajemy banana i blendujemy. Przelewamy połowę masy do miseczek, dodajemy masło orzechowe i kakao i jeszcze raz chwilę blendujemy.
Z przepisu wychodzi porcja dla mamy i dziecka.
Ania radzi:
Podczas blendowania możesz dolać trochę mleka/napoju roślinnego jeżeli wolisz rzadszą konsystencję.
Niestety mój po zblendowaniu gorzkawy