Dawno nie było tutaj kulek, a przecież je kochacie tak jak ja, a kuleczki pinacoladki robi się w kilka minut, więc na pewno je pokochacie.
Propozycje na inne pyszne kulki znajdziesz tutaj.
Kuleczki pinacoladki – Składniki:
200g twarogu
120g dojrzałego banana (średnia szt.)
100g dojrzałego mango (ok. ¼ szt.)
opakowanie grysiku ananasowego
3 łyżki mąki kokosowej + do obtoczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy widelcem i obtaczamy w mące kokosowej. Schładzamy i zjadamy.
Ania radzi:
Jeśli chcesz zjeść po kilku h lub następnego dnia wtedy banana skrop sokiem z cytryny. My zjadłyśmy po godzinie.
Zamiast mąki kokosowej możesz użyć migdałowej lub owsianej.
Do obtoczenia możesz też użyć mąki migdałowej, zmielonych orzechów, owoców liofilizowanych.
Dodaj jajko, więcej mąki np. pszennej/orkiszowej zagotuj wodę, wrzuć i zjedz na ciepło. Przy alergii na BMK zrób z tofu. Zblenduj z sokiem z cytryny, a potem połącz z resztą składników. To moja propozycja.
Czy można pominąć grysik ananasowy?