Jajko zapiekane w awokado

You are currently viewing Jajko zapiekane w awokado

Kolejny pomysł na jajko „inaczej” zaraz po Szakszuce. Jajko zapiekane w awokado robi się szybko, wygląda pięknie i co najważniejsze smakuje wszystkim (którzy kochają awokado :P).

Jajko zapiekane w awokado – Składniki:

awokado-dojrzałe

jajko

szczypiorek/koperek

sól, pieprz

czarnuszka (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Awokado myjemy, przekrajamy na pół. Za pomocą łyżki powiększam dziurki. To co zostaje rozsmarowuje na kanapki, albo robię Guacamole. Nagrzewam piekarnik do 180 stopni. Polecam włożyć najpierw dziecka porcję (potrzebuje ok 25 minut, żeby całkowicie się ścięło), a po 10 minutach dołożyć porcję dla dorosłych, żeby miało lekko płynny środek 😛 Podałam z pieczywem i warzywami.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Monika

Ania jesteś moją inspiracją💗