Zostało Ci pół awokado z budyniu jaglanego to koniecznie spróbuj guacamole-pyszna pasta z awokado. Możesz też wykorzystać całe tak jak w przepisie.
Guacamole pasta z awokado – Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 łyżka soku z cytryny/limonki
ząbek czosnku
mały pomidor
cebula czerwona (opcjonalnie)
kolendra/pietruszka (opcjonalnie)
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Rozgniatamy awokado widelcem, dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę, pokrojony drobno pomidor, cebulę, natkę pietruszki lub kolendrę i mieszamy. Ja swoją porcję doprawiam solą i pieprzem.
Ania radzi:
Guacamole świetnie smakuje z pieczywem z opiekacza, albo domowymi bułkami.
Możesz dodać w wersji dla dorosłych chili, albo papryczki jalapeno.