Pulpeciki z marchewką w sosie pomidorowym z parmezanem

You are currently viewing Pulpeciki z marchewką w sosie pomidorowym z parmezanem

Pulpeciki w sosie pomidorowym z parmezanem, w środku z ukrytą marchewką. Nie tylko do owsianek dodaję warzywa, do pulpetów też staram się coś wrzucić, polecam spróbować 🙂

Pulpeciki z marchewką w sosie pomidorowym z parmezanem – Składniki:

400g mięsa wieprzowo-wołowego (można użyć innego)

1 marchewka

2 ząbki czosnku

1 jajko

pół kajzerki namoczonej w mleku/wodzie (można pominąć)

natka pietruszki

przyprawy (u mnie papryka słodka, czosnek staropolski)

Passata (BIO z Rossmanna) + ząbek czosnku

parmezan

Przygotowanie:

Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, bułkę dobrze odsączamy, czosnek przeciskamy przez praskę,drobno kroimy pietruszkę i mieszamy. Robimy pulpety, układamy w naczyniu żaroodpornym. Robię dla Lili 4 pulpeciki i do reszty dodaję sól i pieprz. Zalewam passatą (w wersji dla dorosłych dodaję sól i pieprz). Pieczemy w 190st 25 minut, przekręcamy pulpety, posypujemy parmezanem i pieczemy jeszcze 10 minut z funkcją termoobieg. Z przepisu wyszło 20 pulpetów.

Ania radzi:

Możesz pominąć kajzerkę, ale dzięki niej pulpety wychodzą mięciutkie. Ja dziś pominęłam i tez wyszły pyszne 🙂

Zamiast passaty można dodać pomidory z puszki.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

8 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Adam

Mam nadzieję że wyjdzie dobre.
Tylko się czepne mielimy mięso? Bo nie ma takiej informacji.

Adam

A jajo?

Natalia

Przepyszne! Jemy dziś poraz kolejny 😊 mojej córeczce baaaarzzo smakują 😊

Asia

Dzisiaj zrobiłam te pulpeciki i wyszły przepyszne!! Mięso było z indyka, czosnek niedźwiedzi, bo nie miałam staropolskiego, a zamiast mleka do kajzerki dałam mleko owsiane. Genialnie pasuje tutaj ten zapieczony parmezan <3 Synkowi też smakowało! Dzisiaj skończył 11 miesięcy 🙂