Placuszki mango

You are currently viewing Placuszki mango

Co zrobić z pulpą, która została Ci z pieczonej owsianki, genialne placuszki mango. Sprawdzą się też idealnie na spacer, wyjazd i do lunchboxa dla Twojego dziecka, bo smakują pysznie na ciepło jak i na zimno 😋😋.

Placuszki mango – Składniki:

1 jajko
100g pulpy mango
60g jogurtu greckiego/skyra/bielucha/jogurtu kokosowego wege (ok. 3 łyżki)
30g maki owsianej (3 łyżki)
30g mąki pszennej (3 łyżki)
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Miksujemy i smażymy na suchej patelni pod przykryciem.

Ania radzi:

Mąki możesz zamienić na inne: kukurydziana, jaglana, orkiszowa.
Pulpę kupuję w Lidlu 99,9% mango, ale można też zblendować mango 🙂.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
12 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Martyna

Pyszne😍 tylko moje od razu nabierają takiego brązowego koloru, nie są takie piękne jak Twoje 🙁 czy to może być przez to że zamiast mąki owsianej użyłam orkiszowej ?

Paulina

Dziewczyny ja trochę z innym pytaniem. Macie jakieś patelnie godne polecenia? U mnie wszystkie placki czy omlety w smaku wychodzą okej ale przywierają, czasami nawet są przypalone. Albo coś źle robię albo to wina patelni 🤔

Emilia

To są najlepsze placuszki ever ❤️

Monika

Jest szansa zastąpić czymś jajko?

Monika

Zrobione, wyszły pyszne 😊

Beata

Szybki się robi, bo nie trzeba ubijać jajek, fajna konsystencja, ale smak Mango się zgubił. Będę Penwie nastepnym razem próbować innego przepisu z pulpa.

Kasia

Fajne placki, mi smakowały. 🙂 Też polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Można dodać mus kokosowy i będą pełniejsze w smaku i bardziej tropikalne. 😉

Dzięki za przepis. 🙂

Alicja

Pyszne! Od razu zrobiłam z podwójnej porcji 😊