Pieczona kaszka kukurydziana z gruszką i migdałami

You are currently viewing Pieczona kaszka kukurydziana z gruszką i migdałami

Mega szybka przekąska, ciasto, albo batoniki. Pieczona kaszka kukurydziana z gruszką i migdałami to też smaczna propozycja na śniadanie.

Pieczona kaszka kukurydziana z gruszką i migdałami – Składniki:

100-120g kaszki kukurydzianej

500ml mleka

1 łyżka masła

1 gruszka

migdały

Przygotowanie:

Gotujemy mleko z łyżka masła, dodajemy kaszkę i mieszamy aż zgęstnieje. Przelewamy do formy do zapiekania. Układamy gruszkę pokrojoną w plastry i posypujemy migdałami. Pieczemy w 180 st. C. ok. 20 minut (aż gruszka będzie miękka).

Najlepsza tego samego dnia. W wersji dla starszaków koniecznie polejcie miodem 😛

Ania radzi:

Nie sugeruj się zdjęciem, najlepsza będzie kaszka w mniejszej proporcji (połowa tego co na zdjęciu) i gruszka cienko pokrojona.

Każda kasza inaczej chłonie płyny. Masa nie może wyjść lejąca, ani bardzo zbita.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Monika

Czy mogę użyć kaszy kukurydzianej? Nie mam pomysłów jak ją wykorzystać :/