Pieczarki faszerowane

You are currently viewing Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane super propozycja dla ca艂ej rodziny.

Obiad, kolacja albo przek膮ska?

Pieczarki faszerowane 鈥 Sk艂adniki:

8 wi臋kszych pieczarek (kupi艂am w Lidlu) 

200g mi臋sa mielonego

ma艂a cebula

z膮bek czosnku

p贸艂 papryki

4 艂y偶ki kukurydzy (da艂am z puszki przep艂ukan膮)

parmezan/ser 偶贸艂ty (do masy 2 艂y偶ki + do posypania) 

szczypiorek

przyprawy: pieprz, papryka s艂odka, papryka ostra, s贸l *

olej rzepakowy/oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Podsma偶amy kilka minut pieczarki. Zdejmujemy i wrzucamy pokrojon膮 drobno cebul臋, ogonki od pieczarek, papryk臋, a po chwili mi臋so, czosnek i przyprawy. Mieszamy w misce z kukurydz膮, szczypiorkiem, serem i mieszamy.

Nak艂adamy na pieczarki, posypujemy serem. Pieczemy 15 minut w 180 st.

Poda艂am z ugotowan膮 kasz膮 gryczan膮, sa艂atk膮 z warzyw z olejem lnianym 馃.

Ania radzi:

Pieczarki i boczniaki mo偶esz podawa膰 od pocz膮tku rozszerzania diety. 

Przed rokiem zrezygnuj z sera i zr贸b danie w piekarniku. 

Warzywa mo偶na doda膰 inne lub pomin膮膰.

Do oleju daje 艂y偶k臋 mas艂a do podsma偶ania pieczarek 馃構.

Je偶eli ten przepis Ci si臋 spodoba艂, b臋dzie mi mi艂o jak postawisz mi wirtualn膮 kaw臋.

Dzi臋kuj臋 鈾

Postaw mi kaw臋 na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najcz臋艣ciej oceniane
Informacje zwrotne w tre艣ci
Wy艣wietl wszystkie komentarze
Karolina

Je艣li dobrze rozumiem podsmazamy chwil臋 najpierw pieczarki a potem ca艂a reszte skladnikow?