Makaron z pesto z buraka

You are currently viewing Makaron z pesto z buraka

Kolejny szybki makaron, gdzie sos zrobisz bez gotowania 🙂 Próbowaliście już sosu z awokado? Makaron z pesto z buraka smakuje na słodko jak i wytrwanie 😛

Makaron z pesto z buraka – Składniki:

100g ugotowanego makaronu

1 łyżka mascarpone

50g buraka (1 mniejszy)

1 łyżka jogurtu naturalnego

1 czubata łyżka zblendowanych orzechów włoskich

sól, pieprz*

maliny i kozi ser/twaróg (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Buraka, mascarpone, jogurt blendujemy, dodajemy orzechy i mieszamy z ugotowanym makaronem. Posypujemy kozim serem i malinami.

*po odłożeniu dla Lilki dosypuje soli i pieprzu.

Ania radzi:

Kozi ser ma bardzo specyficzny smak, możesz użyć twarogu i pokruszyć.

Pomiń sól i pieprz, polej makaron syropem daktylowym i możesz jeść na słodko 😛

Przy alergii na BMK zamiast mascarpone i jogurtu daj stałą część mleczka kokosowego.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
7 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Klaudia

Można pominąć wgl orzechy? Wyjdzie bez nich?

Paulina

Czy mogę dodać inne orzechy bądź słonecznik?

michalina

Burak jest gotowany czy surowy?

Monika

Dziś będę robić😄 Jak wykorzystujesz wodę z mleczka kokosowego? Zbierając tylko górę często mi zostaje a nie chciałabym wylewać 🥺