Krem z białych warzyw

You are currently viewing Krem z białych warzyw

Bardzo delikatny i pyszny krem z białych warzyw. A jak kochasz jak my takie szybkie zupy to polecam Ci krem cebulowy.

Krem z białych warzyw – Składniki:

Warzywa po obraniu – spójrz na zdjęcie 😊
270g ziemniaków

380g kalafiora

80g selera

35g pietruszki

1 cebula

2 ząbki czosnku

pieprz, gałka muszkatołowa, sól

1 łyżka oleju rzepakowego/oliwy z  oliwek

ok 600ml wody

2 łyżki mascarpone (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Cebulę kroimy i podsmażamy na oleju, dodajemy pozostałe pokrojone składniki i przyprawy. Na górę dajemy kalafior i zalewamy wodą (u mnie kalafior wystawał odrobinę 😊). Gotujemy aż warzywa będą miękkie ok 20min. Blendujemy z mascarpone. Podałam z groszkiem ptysiowym.

Ania radzi:

Mascarpone możesz pominąć, albo dać śmietanki.

Dałam trochę białego pieprzu i super tu pasuje, więc jak masz w domu to koniecznie dodaj 😉

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Paulina

Petarda przepis zamieniłam tylko mascarpone na bielucha ☺️pozdrawiam

Laima

Śmietanę zwykłą?😃