Jagodowo-śmietankowe serniczki

You are currently viewing Jagodowo-śmietankowe serniczki

Jagodowo-śmietankowe serniczki, czyli kolejna odsłona szybkiego deseru dla najmłodszych, uwierzcie, że będą się zajadać 🙂 Idealny też deser dla niespodziewanych gości 🙂

Składniki:

200g twarogu (polecam Piątnica albo Wieluń)

1 jajko

15g budyniu śmietankowego (1 czubata łyżka)

40 ml śmietanki 30%

+2 łyżki jagód (u mnie mrożone)+1 łyżeczka budyniu śmietankowego

Przygotowanie:

Składniki w temperaturze pokojowej. Blendujemy krótko wszystkie składniki. Przekładamy 4 łyżki masy i blendujemy z jagodami i łyżeczką budyniu. Przelewamy do kokilek. Nakładamy po 1 łyżce masy śmietankowej i 1 łyżce jagodowej (jagodowa jest rzadka).

Pieczemy 25 min w 170 stopniach.

Z przepisu wyszło 6szt. Swoje dosłodziłam.

Foremki kupiłam w Pepco, można zrobić w silikonowej formie na muffinki.

Spróbuj też wersji jogurtowej i przeczytaj moje rady co zrobić, żeby serniczki ładnie się upiekły 😉

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

9 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Wiolka

Zrobiłam,wyszły pychotki😋😋Dzięki za kolejny super przepis😍

Paulina

Mało czytelny przepis. Piszą Pani Składniki w temperaturze pokojowej. Blendujemy krótko wszystkie składniki. Skoro wszystko to co to znaczy ze Przekładamy 4 łyżki masy i blendujemy z jagodami i łyżeczką budyniu. Przelewamy do kokilek. Nakładamy po 1 łyżce masy śmietankowej i 1 łyżce jagodowej (jagodowa jest rzadka). Proszę wytłumaczyć.

Mama Liluni :)

Czy zamiast budyniu można dodać mąkę ziemniaczana w tej samej ilości?
Mam twaróg trójkąt, czy będzie ok? 😉

Kasia

Niestety mi nie wyszły opadły…. Myślałam że wszystko będzie dobrze Ale niestety