Dorsz pieczony z czosnkiem

You are currently viewing Dorsz pieczony z czosnkiem

Dorsz pieczony z czosnkiem przygotujesz szybciej niż zagotuje Ci się woda na ryż 🙂

Składniki:

dorsz świeży (u nas 250g)

2 ząbki czosnku

koperek

sok z cytryny

oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Dorsza myjemy, osuszamy ręcznikiem, smarujemy oliwą. Czosnek kroimy w plasterki i układamy na górze, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem. Wersję dla dorosłych solimy.

Pieczemy 20 minut w 180 st. na środkowej półce bez termoobiegu.
Podałam z ryżem i brokułem oraz sosem czosnkowym
Porcja dla mamy, taty i dziecka.

Ania radzi:

-Przed i po upieczeniu sprawdź dokładnie czy nie ma ości (po upieczeniu u siebie nie musisz :P)

-Przy BLW do ryżu możesz dodać łyżeczkę oliwy, sklei ryż i zrobisz kulki, które maluch łatwiej będzie brał do rączki.

-Możesz użyć innych przypraw, mi do ryby najbardziej ten zestaw pasuje i używam go najczęściej.

-Cienki filet jest już gotowy po 15 minutach.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Natalia

A co jeśli nie dodam soku z cytryny? Maly alergik