Budyń ryżowy o smaku karmelu

You are currently viewing Budyń ryżowy o smaku karmelu

Budyń ryżowy o smaku karmelu, który zrobisz z 3 składników w 3 minuty 🙂

Składniki:

400ml mleka (u mnie 200ml krowie/200ml migdałowe)*

40g mąki ryżowej (4 łyżki)

30g budyniu toffie bez cukru (3 łyżki)

Przygotowanie:

Gotujemy 350ml mleka, w 100ml mieszamy mąkę i budyń. Wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy.
Chwilę gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie masło orzechowe, banan i czerwona pomarańcza.

W wersji dla starszaka dodajemy miodu.

Porcja dla mamy i dziecka.

*przy alergii zamień mleko krowie na napój roślinny

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Amelia

A jaki budyń toffie (i nie tylko) bez cukru i z dobrym składem polecasz? 🙂