Kokosowy pudding chia z musem malinowym

You are currently viewing Kokosowy pudding chia z musem malinowym

Odkąd odkryłam tapiokę to zapomniałam o chia. A w połączeniu z musem malinowym kokosowy pudding chia prawie jest tak samo pyszny jak pudding z tapioki 🙂

prawie 🙂

Kokosowy pudding chia z musem malinowym – Składniki:

250ml mleka kokosowego (Real Thai z kartonu)

35g nasion chia (4 płaskie łyżki)

maliny (ile dasz to będzie dobrze :))

1 łyżka mascarpone (możesz więcej:P)

Przygotowanie:

Mieszamy chia z mlekiem i odstawiamy najlepiej na całą noc (minimum 3 h). Mieszamy co jakiś czas. Maliny blendujemy z mascarpone (użyłam mrożonych). Nakładamy pudding, a na to mus malinowy. Swój mus dosłodziłam erytrolem. Z przepisu wychodzą 2 deserki.

Ania radzi:

Chia pęcznieje już po 30 minutach, ale żeby dobrze spęczniało potrzebuje więcej czasu.

Jak nie masz wagi i nie jesteś pewny ilości to daj jedna łyżkę więcej nasion, a po kilku godzinach najwyżej dolejesz mleka.

Możesz zrobić na mleku krowim, albo napoju roślinnym. Ewentualnie dodać wiórki kokosowe.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Małgorzata

A czy moge dac mleczko kokosowe zamiast mleka kokosowego?

Monika

Czym mogę zastąpić mascarpone?