Kasza manna z cukinią i jabłkiem

You are currently viewing Kasza manna z cukinią i jabłkiem

Uwielbiamy klasyczną kaszę mannę, ale staram się urozmaicać posiłki z warzywami i tak powstała kasza manna z cukinią i jabłkiem. Jest pyszna, nawet nie wyczujesz, że jest tam cukinia 🙂

Kasza manna z cukinią i jabłkiem – Składniki:

400ml mleka krowiego*

5 łyżek kaszy manny

pół małej cukinii

1 małe jabłko

1 łyżka masła*

Przygotowanie:

Ścieramy cukinię na drobnych oczkach, a jabłko na większych (możesz wszystko na drobnych, mi tak smakuje). Zalewamy mlekiem, dodajemy masło i gotujemy kilka minut. Dodajemy kaszę i mieszamy energicznie. Porcja dla mamy i dziecka. Możesz swoją wersję dosłodzić. Porcja dla mamy i dziecka. Posypałam zmielonym sezamem.

Ania radzi:

Budynie i kaszę mannę najlepiej mieszać rózgą, wtedy nie będzie grudek.

*Przy alergii na BMK mleko krowie zamień na napój roślinny, albo mleko kokosowe (na pół z wodą, bo jest tłuste), a masło pomiń.

Koniecznie spróbuj połączenia cukinii i jabłka w babeczkach 😛

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

11 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Beata

Pyszne:) Zrobiłam na mleku kokosowym i wodzie, chociaż moja Zosia nie jest alergikiem, ale nie miałam masła. Dałam tylko jabłko, bo cukinia też się skończyła. Baaardzo dobre, i wjeżdża dziś na podwieczorek/kolację, bo na 2 śniadanie kaszka z samopszy coś dziś nie podeszła:)

Aneta

Nie wiem dlaczego za każdym razem waży mi się mleko. Najpierw zrobiłam z samym mlekiem później pół mleka i pół wody i to samo

Barbara

Zrobiłam i pokochałam 😊 ale najważniejsze, że smakuje córci. Dziękuję za inspiracje.

Dominika

Kocham ten przepis wracam do niego często, choć na poczatku byłam niechętna do cukini a tu niespodzianka przepyszna polecam! 🙈😋

Marta

Bardzo dobre śniadanko!

Gosia

Czy jak zamiast cukini dam dynie, byłoby ok?