Budyń nutella

You are currently viewing Budyń nutella

Budyń nutella, czyli połączenie orzechów laskowych z kakao. Smakuje pysznie na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

80g kaszy jaglanej

450 ml mleka krowiego*

15g kakao (czubata łyżka)

5 daktyli

3 łyżki zmielonych orzechów

Przygotowanie:

Kasze przepłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, zalewamy mlekiem, dodajemy daktyle i gotujemy ok 20-25 minut (10min dłużej niż na opakowaniu) Zestawiamy z gazu, dodajemy kakao i orzechy i blendujemy (mogą być w całości, ja już miałam zblendowane). Podałam z frużeliną wiśniową.

Porcja dla mamy i dziecka, swoją trochę dosłodziłam.

*przy alergii na BMK zamień mleko na napój roślinny albo wodę

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

8 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ola

Pyszny ten budyń, podałam z prażona gruszka👍😆❤️

Karina

Dodałyśmy z Hanią więcej mleka wg podanych wskazówek i wyszła dobra, pozdrawiamy!

Gosia

Skąd wziąć fruzeline?

Żaneta

Czy daktyle można zastąpić syropem z daktyli? Czy kaszka jaglana z helpy się nada tutaj?:-)

Paulina

Dzień dobry, zrobiłam dziś ten przepis z mlekiem migdałowym, wyszło pysznie tylko strasznie gęste. Jak to rozrzedzić?? Pozdrawiamy