Pesto pietruszkowe

You are currently viewing Pesto pietruszkowe

Pesto pietruszkowe to pyszny dodatek do makaronów, kanapek oraz mięs. Możesz zrobić z podwójnej porcji i część zamrozić.

Składniki:

3 pęczki pietruszki

ząbek czosnku

6 łyżek oliwy

1 łyżka oleju z czarnuszki (można pominąć i dać łyżkę oliwy)

3 łyżki zmielonych nasion słonecznika

Przygotowanie:

Blendujemy wszystkie składniki. Możemy dodać soli i pieprzu dla starszego dziecka.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Karina

Hej, jak myślisz, można wsadzić pesto do słoika i potrzymać w lodówce?