Brownie z kaszy jaglanej

You are currently viewing Brownie z kaszy jaglanej

Gotując kaszę możesz ugotować torebkę więcej zrobisz od razu KULKI RAFFAELLO i brownie z kaszy jaglanej.

Brownie z kaszy jaglanej – Składniki:

200g kaszy jaglanej (2 torebki) + 800ml płynów

30g kakao (6 płaskich łyżek)

2 jajka

30g wiórków kokosowych

20g mąki migdałowej/zmielonych migdałów

coś do posłodzenia

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przepłukujemy kilka razy pod bieżącą wodą, zalewamy wodą lub mlekiem i gotujemy ok 20-25 minut mieszając co jakiś czas. Kasza po ugotowaniu powinna być sucha (patrz zdjęcie). Dodajemy resztę składników i długo blendujemy (ja blendowałam za krótko ;)). Przelewam Lilce do małej kokilki i resztę dosładzam. Pieczemy w 170 stopniach 40-45 minut w zależności od formy jakiej użyjesz. Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.

Ania radzi:

W wersji dla dorosłych koniecznie zrób polewę czekoladową (rozpuść w mikrofalówce mleczną/gorzką czekoladę z odrobiną mleka), wtedy smakuje rewelacyjnie. Możesz też posypać wiórkami kokosowymi, albo płatkami migdałów.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Sylwia

A zamiast jajka co Pani proponuje?? Aquafaba, banana?