Jeżeli jagodowa gryczanka nie przekonuje nazwą, to może przekona Was wyglądem 😉
Smak kaszy nie jest wyczuwalny, a takie śniadanie to zawsze jakieś urozmaicenie w diecie Waszej i Maluchów 😉
Składniki:
kasza gryczana biała 100g (torebka)
100g jagód (u mnie mrożone)
2 łyżki twarogu*
500ml mleka*
Przygotowanie:
Kasze namaczamy (można na noc namoczyć, a rano odlać wodę). Zalewamy mlekiem i gotujemy 15 minut dłużej niż na opakowaniu. Pod koniec gotowania dosypujemy jagody. Zdejmujemy z gazu, dodajemy twaróg i blendujemy.
Możemy dosłodzić miodem lub erytrolem wersję dla starszaka 😉
Jagodowa gryczanka – porcja dla mamy i dziecka.
Ania radzi:
Zamień mleko na napój roślinny przy alergii na BMK, a twaróg możesz pominąć.
Świetnie smakuje z truskawkami,albo malinami zamiast jagód.
Wersja owocowa smakuje mi z kaszą gryczaną białą.
Aniu😍 trafiłam do Was z fanpage na fb Mamo podziel się jadłospisem. Korzystamy z Twoich przepisów, dzięki Tobie gotowanie dla malucha jest prostsze. Dziękuję Ci za to❤️ gryczanka to HIT! Przepysznaaaa