Wegańskie muffiny dla dzieci

You are currently viewing Wegańskie muffiny dla dzieci

Takie pyszne wegańskie muffiny dla dzieci (i nie tylko) istnieją. Są bez jajka, nabiału, aaa i bez zakalca.

Są mięciutkie nawet 3 dnia, a dodatki możesz zmieniać dowolnie.

Psst.. Na blogu znajdziesz jeszcze inne wegańskie orzechowo – bananowe babeczki:

Wegańskie muffiny dla dzieci – Składniki:

1 miska:

120g mąki pszennej

pół łyżeczki sody

2 miska:

120ml mleka/napoju roślinnego

30g oleju

2 łyżki soku z cytryny

dodatki: garść owoców (u mnie maliny mrożone), 6 kostek białej czekolady lub 7 daktyli

Przygotowanie:

Składniki mieszamy w miskach, a potem dolewamy mokre do suchych. Mieszamy chwilę najlepiej rózgą (masa nie musi się całkowicie połączyć), dosypujemy owoce i drobno pokrojoną czekoladę lub drobno pokrojone daktyle. Mieszamy (tylko do połączenia) i przelewamy do papilotek. Pieczemy 25 min. w 180 st., po 20 min. przełączamy na termoobieg jeśli używamy mrożonych owoców.

Z przepisu wychodzi 6 szt.

Ania radzi:

Robiłam je tyle razy, więc kilka info: nie wyjdą takie z musem z daktyli, z musem owocowym (robiłam z Ovolowo), ani rozgniecionym bananem.

Możesz podać od początku rozszerzania diety, tylko bez czekolady. Możesz kawałek wcisnąć sobie już w papilotkach.

Polecam też wersję z kakao, mleczną/gorzką czekoladą i truskawkami.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

19 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ewelina

Super przepis, babeczki zawsze wychodzą i robią się ekspresowo 🙂

Olga

Przepis jest szybki i prosty. Muffinki wyszły mięciutkie i przepyszne. Dodanie daktyli to świetny pomysł. Dziękuję za ten przepis! Pozdrawiam ❤️

Aneta

Czy babeczki w środku powinny być takie mocno mokre? Czy wyszedł zakalec 🙁

Ola

Świeże, Jagidy innym razem borowki

Ola

Pyszna tylko moje ciasto wyszło nieco rzadsze, choć to nie zmieniło smaku . Robiłam dwa razy i zawsze konsystencja inna niż u Ciebie a wszystko odmierzam wg przepisu, może dać mniej mleka ?

Sabina

Czy można zastąpić mąkę pszenaą inną? Jaką?

Anna

Ja robiłam z bezglutenowym mix u wyszło jak najbardziej ☺️

Ala

Czy wam też przyklejają się do papilotek papierowych 🙁 ?

Renia

Uwielbiam ten przepis 😉 zresztą inne też 🤤🤤🤤

Kaś

Babeczki super! Robię już 4 raz 😉 wychodzą też z miodem rozpuszczonym w mleku zamiast daktyli/czekolady 🙂

Renata

Brawo za ten przepis 🥰👌
Przepyszne
Szybkie
Łatwe
Ja zrobiłam z połowy składnikówa na próbę, wyszły mi 3szt z jagodami i daktylami.
Następnym razem robie z podwójnej porcji😀
3latek zjadł 3szt mamie dal tylko spróbować 😄😁oczywiście te 3szt było mu mało …
Babeczki obłęd 😊😋😋😋