Budyń ryżowy z rabarbarem i truskawką

You are currently viewing Budyń ryżowy z rabarbarem i truskawką

Te dodatki oznaczają jedno… zbliża się lato 😛 Też uwielbiacie sezonowe owoce? Ja codziennie będę serwować, nie tylko budyń ryżowy z rabarbarem i truskawką a także inne słodkości 🙂

Składniki:

450ml mleka *

40g mąki ryżowej (4 łyżki)

30g budyniu bez cukru/mąki ziemniaczanej (3 łyżki)

Przygotowanie:

Gotujemy 350ml mleka, w 100ml mieszamy mąkę i budyń. Wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy najlepiej rózgą.
Chwilę gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie frużelina z truskawek i rabarbaru.

W wersji dla starszaka dodajemy miodu. Porcja dla mamy i dziecka.

*przy alergii na BMK użyj napoju roślinnego

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze