Migdałowy kuskus z pastą sezamową

You are currently viewing Migdałowy kuskus z pastą sezamową

Migdałowy kuskus z pastą sezamową, kolejna odsłona kaszy kuskus. Podałam tę wersję z karambolą. Jeżeli nie jedliście to na pewno raz warto kupić i spróbować mimo, że cena nie zachęca 🙂

Migdałowy kuskus z pastą sezamową – Składniki:

200ml wody

200ml mleka krowiego

90g kaszy kuskus

2 łyżki zmielonych migdałów

1 łyżka masła migdałowego(polecam Krukam)

Przygotowanie:

Umieszczamy wszystkie składniki w garnku i gotujemy ok 15 min aż kasza wchłonie płyny. Gotujemy do momentu aż konsystencja będzie nam odpowiadać. Polewamy pasta sezamową.

Ania radzi:

Mleko zamień na napój roślinny przy alergii na BMK.
Możesz zrobić bez gotowania zalewając gorącą wodą, nam taka bardziej smakuje.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Monika

Czy zamiast zmielonych migdałów, mogę użyć mąki migdałowej ?