Migdałowy kuskus z pastą sezamową, kolejna odsłona kaszy kuskus. Podałam tę wersję z karambolą. Jeżeli nie jedliście to na pewno raz warto kupić i spróbować mimo, że cena nie zachęca 🙂
Migdałowy kuskus z pastą sezamową – Składniki:
200ml wody
200ml mleka krowiego
90g kaszy kuskus
2 łyżki zmielonych migdałów
1 łyżka masła migdałowego(polecam Krukam)
Przygotowanie:
Umieszczamy wszystkie składniki w garnku i gotujemy ok 15 min aż kasza wchłonie płyny. Gotujemy do momentu aż konsystencja będzie nam odpowiadać. Polewamy pasta sezamową.
Ania radzi:
Mleko zamień na napój roślinny przy alergii na BMK.
Możesz zrobić bez gotowania zalewając gorącą wodą, nam taka bardziej smakuje.
Czy zamiast zmielonych migdałów, mogę użyć mąki migdałowej ?