Piernikowy budyń jaglany z fasolą

You are currently viewing Piernikowy budyń jaglany z fasolą

Piernikowy budyń jaglany i w dodatku z fasolą! Której nie czuć nic a nic!

Jak dodasz cynamonu zamiast przyprawy piernikowej to możesz go jeść całym rokiem!

Piernikowy budyń jaglany i fasolą – Składniki:

80g kaszy jaglanej

450ml płynów (mleko/napój roślinny)

120g białej fasoli 

60-70g suszonych daktyli 

czubata łyżka ricotty/mascarpone/mleczka kokosowego

skórka i sok z pomarańczy 

łyżka kakao 

przyprawa piernikowa/cynamon (wg uznania)

Przygotowanie:

Kaszę z daktylami gotujemy do miękkości aż wchłonie płyny i blendujemy z resztą składników! Porcja dla mamy i dziecka! Przy blendowaniu możesz dać więcej soku z pomarańczy, jeśli wolisz rzadszą konsystencję!

Daj znać w komentarzu jak smakowało.

Więcej przepisów na budynie znajdziesz tutaj.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze