Piernikowy budyń jaglany i w dodatku z fasolą! Której nie czuć nic a nic!
Jak dodasz cynamonu zamiast przyprawy piernikowej to możesz go jeść całym rokiem!
Piernikowy budyń jaglany i fasolą – Składniki:
80g kaszy jaglanej
450ml płynów (mleko/napój roślinny)
120g białej fasoli
60-70g suszonych daktyli
czubata łyżka ricotty/mascarpone/mleczka kokosowego
skórka i sok z pomarańczy
łyżka kakao
przyprawa piernikowa/cynamon (wg uznania)
Przygotowanie:
Kaszę z daktylami gotujemy do miękkości aż wchłonie płyny i blendujemy z resztą składników! Porcja dla mamy i dziecka! Przy blendowaniu możesz dać więcej soku z pomarańczy, jeśli wolisz rzadszą konsystencję!
Daj znać w komentarzu jak smakowało.
Więcej przepisów na budynie znajdziesz tutaj.