Pierwszy raz rzodkiewkę w kawałku Lilka zjadła w 10 miesiącu. Zawsze bałam się podawać pokrojoną i ścierałam na tarce, mimo, że jadła ogórki i inne twarde produkty. Także jak masz obawy proponuję zrobić Ci pyszne i szybkie pieczone rzodkiewki.
Pieczone rzodkiewki – Składniki:
1 pęczek rzodkiewki
oliwa +koperek
Przygotowanie:
Mieszamy 2 łyżki oliwy z koperkiem suszonym/świeżym i nacieramy przekrojone rzodkiewki. Pieczemy ok 20minut w 180 stopniach.
Swoje solimy.
Ania radzi:
Rzodkiewki tak jak winogrono i pomidorki koktajlowe powinno się kroić na 4. U nas Lila już sobie ładnie radzi i kroję jej wszystko na pół.
Pamiętaj, że nie wyrzucamy liści tylko robimy pyszne pesto do makaronu🙂
Możesz dodać inne przyprawy, ja nie chciałam zabijać smaku rzodkiewki.
Po 15 minutach sprawdź widelcem, bo może Tobie będzie odpowiadać taka twardość.