Pieczone rzodkiewki

You are currently viewing Pieczone rzodkiewki

Pierwszy raz rzodkiewkę w kawałku Lilka zjadła w 10 miesiącu. Zawsze bałam się podawać pokrojoną i ścierałam na tarce, mimo, że jadła ogórki i inne twarde produkty. Także jak masz obawy proponuję zrobić Ci pyszne i szybkie pieczone rzodkiewki.

Pieczone rzodkiewki – Składniki:

1 pęczek rzodkiewki

oliwa +koperek

Przygotowanie:

Mieszamy 2 łyżki oliwy z koperkiem suszonym/świeżym i nacieramy przekrojone rzodkiewki. Pieczemy ok 20minut w 180 stopniach.
Swoje solimy.

Ania radzi:

Rzodkiewki tak jak winogrono i pomidorki koktajlowe powinno się kroić na 4. U nas Lila już sobie ładnie radzi i kroję jej wszystko na pół.

Pamiętaj, że nie wyrzucamy liści tylko robimy pyszne pesto do makaronu🙂
Możesz dodać inne przyprawy, ja nie chciałam zabijać smaku rzodkiewki.

Po 15 minutach sprawdź widelcem, bo może Tobie będzie odpowiadać taka twardość.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze