Pesto z liści rzodkiewki

You are currently viewing Pesto z liści rzodkiewki

Przyznaj się, że całe życie wyrzucasz liście? A można je wykorzystać i zrobić pyszne pesto z liści rzodkiewki. W smaku najbardziej przypomina mi rukolę, także jak jesteś fanem zielonego to na pewno Ci posmakuje. Blendujesz wieczorem i następnego dnia obiad zajmuje Ci 8 minut 🙂

Składniki:

liście z jednego pęczka rzodkiewki

4 łyżki oliwy

1 duży ząbek czosnku

2 łyżki zmielonych ziaren słonecznika

2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych (opcjonalnie)

sól/pieprz*

Przygotowanie:

Blendujesz i gotowe 🙂

*Do swojej części dodałam sól i pieprz.

Ania radzi:

Zamiast płatków drożdżowych nieaktywnych możesz użyć parmezanu.

Ja Lilce nie podaję „surowego” parmezanu, tylko po obróbce.

Zamiast słonecznika mogą być migdały,orzech włoski albo orzechy nerkowca.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze