Pieczarki faszerowane

You are currently viewing Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane super propozycja dla całej rodziny.

Obiad, kolacja albo przekąska?

Pieczarki faszerowane – Składniki:

8 większych pieczarek (kupiłam w Lidlu) 

200g mięsa mielonego

mała cebula

ząbek czosnku

pół papryki

4 łyżki kukurydzy (dałam z puszki przepłukaną)

parmezan/ser żółty (do masy 2 łyżki + do posypania) 

szczypiorek

przyprawy: pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sól *

olej rzepakowy/oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Podsmażamy kilka minut pieczarki. Zdejmujemy i wrzucamy pokrojoną drobno cebulę, ogonki od pieczarek, paprykę, a po chwili mięso, czosnek i przyprawy. Mieszamy w misce z kukurydzą, szczypiorkiem, serem i mieszamy.

Nakładamy na pieczarki, posypujemy serem. Pieczemy 15 minut w 180 st.

Podałam z ugotowaną kaszą gryczaną, sałatką z warzyw z olejem lnianym 🥗.

Ania radzi:

Pieczarki i boczniaki możesz podawać od początku rozszerzania diety. 

Przed rokiem zrezygnuj z sera i zrób danie w piekarniku. 

Warzywa można dodać inne lub pominąć.

Do oleju daje łyżkę masła do podsmażania pieczarek 😋.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Karolina

Jeśli dobrze rozumiem podsmazamy chwilę najpierw pieczarki a potem cała reszte skladnikow?