Pasztet z białej fasoli

You are currently viewing Pasztet z białej fasoli

Zrobiłam ten pasztet z białej fasoli na pół keksówki, bo nie wiedziałam czy wyjdzie i jak wyjdzie. A zaskoczył! Następnym razem robię z podwójnej porcji i taką Wam podaję w przepisie.

Pasztet z białej fasoli – Składniki:

2 puszki białej fasoli

1 jabłko

1 cebula

4 łyżki bułki tartej

1 łyżka oleju do smażenia +4 łyżki do masy

łyżka majeranku (można więcej :P)

sól, pieprz

żurawina (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Cebule drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Dodajemy drobno pokrojone jabłko lub starte na grubych oczkach. Dorzucamy majeranek, pieprz i chwilę dusimy na małym ogniu. W tym czasie przepłukujemy fasolę i blendujemy z olejem. Łączymy składniki. Przekładamy do keksówki, wciskamy na górę żurawinę i pieczemy w 180 stopniach 25-30min.

Ania radzi:

Zamiast jabłka możesz dać do środka żurawinę.

Pasztet przechowujemy przykryty.

Polecam część wylać do keksówki dla Maluszka, a resztę dosolić, oddzielić papierem. Zobacz jak to robię.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

6 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Sylwia

Czy można dodać zwykła, wcześniej moczoną przez noc fasolę czy musi być z puszki ?😊

Ostatnio edytowane 1 rok temu przez Sylwia
Anna

Pasztet pyszny! Dodałam żurawinę do środka, a także sporo lubczyku. Jedną trzecią zawartości foremki zjadłam sama jak jeszcze był ciepły. 😁

Anna

Aniu, zrobiłam pasztet ponownie. Tym razem dusiłam czerwoną cebulkę i jabłko z odrobiną wody. Ponownie dodałam lubczyku. Wyszło jeszcze lepsze, niż za pierwszym razem 😋