Szybka szarlotka, czy owsiany omlet z jabłkiem? Połączenie jabłek i cynamonu, które świetnie smakuje też na zimno 😛
Owsiany omlet z jabłkiem – Składniki:
3 jajka
40g mąki owsianej* (4 łyżki)
2 łyżki oleju
10g zmielonych migdałów (opcjonalnie/1 łyżka)
1 jabłko
łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Jajka miksujemy chwilę z olejem, dodajemy mąkę, migdały i pokrojone jabłko, cynamon, pdp. Smażymy bez tłuszczu na średnim ogniu pod przykryciem (około 10 minut z jednej strony, z drugiej 2-3 minuty).
Porcja dla mamy i dziecka. Polecam posmarować omlet masłem orzechowym.
Sprawdź jaką patelnię polecam i jak przekręcić omlet (biszkoptowy omlet).
Ania radzi:
*Mąkę owsianą najlepiej zmieszać z pszenną/orkiszową jasną.
Jeżeli nie masz mąki owsianej zblenduj płatki owsiane.
Zamiast migdałów możesz dać orzechy, wiórki kokosowe, albo pominąć.
Pycha! Dziękujemy ❤️