Nutella z awokado

You are currently viewing Nutella z awokado

Pyszny krem ala nutella z awokado, którą posmarujesz naleśniki, albo zjesz po prostu łyżeczką (taka opcja najlepsza :))

Składniki:
1 awokado

dojrzały banan

2 łyżki masła z orzechów laskowych/arachidowych (Krukam)

2 łyżki kakao

Przygotowanie:

Blendujemy i gotowe 🙂 Najlepiej smakuje po min 1h w lodówce. Z przepisu wychodzą dwie porcje.

Ania radzi:

Jeżeli chcesz, żeby awokado dojrzało szybciej włóż je między banany.

Polecam do wersji dla dorosłych dodać kilka kostek rozpuszczonej mlecznej, albo gorzkiej czekolady i schować na kilka godzin do lodówki.

Możesz pominąć masło orzechowe, ale nutella będzie miała inną konsystencję.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

8 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Joanna

Ma Pani jakiś sprawdzony blender ? Bo mój 800 w ledwo dał radę, a i tak nie do końca poradził sobie z awokado.

Joanna

Czy masło orzechowe z lidla 100% orzechów też się nada?

Anna

Komentarz córki mówi sam za siebie: ” Jeszcze! Dużooo!🙂 Ja też próbowałam i bardzo dobra 👍 Dziękuję za kolejny przepis do powtórzenia 🤗

Kasia

Ile czasu można taką przechowywac