Migdałowy budyń z kaszy jaglanej

You are currently viewing Migdałowy budyń z kaszy jaglanej

Kokosowy budyń już jest na blogu, napisze więcej – to jeden z trzech najbardziej popularnych przepisów w ostatnim miesiącu! Mam nadzieję, że migdałowy budyń z kaszy jaglanej również Ci posmakuje 🙂

Migdałowy budyń z kaszy jaglanejSkładniki:

100g kaszy jaglanej

ok 500ml płynów (u mnie mleko krowie i mleko migdałowe po 250ml)

2 łyżki zmielonych migdałów

2 łyżki serka śmietankowego (u mnie Bieluch)

1 łyżka masła migdałowego (może być z orzechów arachidowych)

Przygotowanie:

Kaszę przepłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Zalewamy płynami i gotujemy ok 25 minut, aż wchłonie płyny i się rozgotuje. Pod koniec dodajemy masło migdałowe. Zdejmujemy z gazu, dosypujemy migdały, serek i blendujemy. Odkładam Lilce, żeby miała gęstsze, a sobie jeszcze dolewam mleka i chwilę blenduje.

Swoją dosłodziłam erytrolem.

Z przepisu wychodzi porcja dla mamy i dziecka.

Ania radzi:

Przy alergii na BMK ugotuj na napoju roślinnym, mleku kokosowym albo wodzie.

Zmielone migdały to również mąka migdałowa.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze