Makaron z pesto bazyliowo-orzechowym

You are currently viewing Makaron z pesto bazyliowo-orzechowym

Makaron z pesto bazyliowo-orzechowym to pomysł na szybki obiad.
Jak mamy zamrożone pesto to zostaje nam tylko ugotowanie makaronu.

Makaron gotuję 5 minut dłużej niż na opakowaniu, mieszam z pesto i gotowe.

Pesto:

doniczka bazylii

ząbek czosnku (można dwa)

2 łyżki orzechów włoskich

2 łyżki orzechów pini (albo nerkowca)

4 łyżki oliwy

Przygotowanie:

Bazylię myjemy i blendujemy z pozostałymi składnikami. Możemy włożyć w pojemnik na kostki lodu i zamrozić, albo przechowywać w słoiku. Po włożeniu do słoika nalać na górę oliwy, wtedy takie pesto dłużej zachowa świeżość.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze