Krewetki z kaszą kuskus i cukinią

You are currently viewing Krewetki z kaszą kuskus i cukinią

Szybkie danie jedno.. hmm patelniowe? 😊 Krewetki z kaszą kuskus i cukinią robisz mniej niż kwadrans na jednej patelni. Super opcja kiedy masz mało czasu na pyszny i zdrowy obiad 😉

Krewetki z kaszą kuskus i cukinią – Składniki:

krewetki (u mnie opakowanie mrożonych 21 szt.)

2 łyżki masła (czubate :P)

duży ząbek czosnku

100g kaszy kuskus

pól cukinii

250ml wody

natka pietruszki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Krewetki jeśli są mrożone to wrzucamy do zimnej wody, osuszamy. Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni, wrzucamy krewetki, smażymy ok 2 minut z każdej strony, dorzucamy pokrojoną cukinię, pietruszkę (część zostawiamy), przeciśnięty czosnek, drugą łyżkę masła i chwilę smażymy 😊 Dorzucamy kuskus, zalewamy szklanką wody (1cm ponad kaszę). Dusimy aż kasza wchłonie wodę ok 8-10 minut. Posypujemy pietruszką.

Ania radzi:

Tak podsmażone krewetki genialnie smakują z bagietką 😛 Możesz podać w takiej formie np. na kolację.

Proponuje dla mamy, taty i dziecka zrobić ze 150g kaszy kuskus.

Przy alergii na BMK usmaż na oleju.

Czosnek możesz pokroić w plasterki i wrzucić razem z krewetkami, ale pamiętaj, że szybko się przypala.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

1 Komentarz
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ula

Hej, a czy dla 9.5 miesieczniaka to będzie spoko danie?