Kotleciki mielone z brokułem i czerwoną cebulą

You are currently viewing Kotleciki mielone z brokułem i czerwoną cebulą

Kotleciki mielone z brokułem i czerwoną cebulą to moje największe ostatnie odkrycie jeżeli chodzi o posiłki wytrawne. Są mięciutkie i pyszne 😉

Kotleciki mielone z brokułem i czerwoną cebulą – Składniki:

400g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

kilka różyczek ugotowanego brokuła

20g bułki tartej (2 łyżki)

1 jajko

2 ząbki czosnku

pół drobno pokrojonej czerwonej cebuli

przyprawy: pietruszka, koperek, majeranek

mąka pszenna do obtoczenia

Przygotowanie:

Brokuł gotujemy aż będzie bardzo miękki, rozdrabniamy widelcem i łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotleciki, otaczamy w mące i wrzucamy do gorącej wody z suszonymi warzywami, liściem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy ok 15 minut. Wyszło 9 większych i dwa mniejsze kotleciki.

Ania radzi:

Ugotuj więcej brokuła, podasz jako dodatek do obiadu. Polecam z sosem czosnkowym i pestkami słonecznika (dla niemowlaka zmielone).
Zamiast czerwonej cebuli możesz użyć białej.
Możesz kotlety usmażyć.

Kotlety można mrozić.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.
Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

2 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Zuza

Czy można takie kotleciki zamrozić? Jeśli tak, to lepiej surowe czy ugotowane?