Ciasto twarogowe z makiem

You are currently viewing Ciasto twarogowe z makiem

Wiecie, że kocham twaróg, kocham też mak, a banany prosiły się dziś o zjedzenie, więc wszystko zmieszałam i tak powstało ciasto twarogowe z makiem.

Składniki:

3 jajka

1 dojrzały banan (bez różnicy ile g)

100g zmielonego maku (u mnie z Lidla)

150g twarogu trójkąt

100g jogurtu naturalnego/greckiego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki blendujemy. Lilce odlewam małą część, a resztę jeszcze dosładzam. Pieczemy w 180st 30minut na środkowej półce bez termoobiegu.

Ania radzi:

Ania radzi jeść ciepłe :PPP

Zamiast maku możesz dać zmielone orzechy (jakie chcesz), albo bez.

Lilka już próbowała mak w 8 miesiącu.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze