Budyniowa kasza manna

You are currently viewing Budyniowa kasza manna

Budyniowa kasza manna, czyli nasza ukochana manna, ale w jeszcze lepszym wydaniu. Zakochacie się w tej konsystencji.

Składniki:
200ml wody

200ml mleka krowiego*

6 łyżek kaszy manny

1 łyżka masła

10g mąki ziemniaczanej + 30ml wody

Przygotowanie :

Gotuję płyny z łyżką masła, wsypuję kaszę i mieszam aż zgęstnieje. Na koniec dodaje rozmieszaną mąkę w wodzie i energicznie mieszam. Gotuję gęstą, żeby Lilka mogła jeść rączkami 😉

Swoją wersję możesz dosłodzić.

Polecam podawać z owocami leśnymi.

Porcja dla mamy córki.

*przy alergii zamień mleko na napój roślinny

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

12 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Oli

Przy alergii zamiana mleka na roślinne wydaje się prosta…ale co z masełkiem?? Z tym zawsze mamy kłopocik, pomocy prosimy:)

Laima

A gdyby tak zamiast mąki dać budyń? 😀

Gosia

Jakie mleko krowie Pani poleca. Nie wiem jakie wybrać dla córki.

Gosia

To wiem tylko chodzi mi bardziej o firmę która jest najlepsza dla dzieciaczka. Czy te bardziej z kartonu czy z butelki np. Wiejskie Piątnica.

Patrycja

Pyszne, nawet mąż się skusił 😁

Justyna

Kocham Twoje przepisy 🙂