Pyszne, mięciutkie biszkopciki bananowe 😋😋
Czyli lekko zmodyfikowany przepis na omlet cesarski, który też koniecznie musisz wypróbować 😛 Lila zjadła prawie wszystkie 😀 więc jak macie w domu takiego małego 2 letniego głodomorka to trzeba podwoić porcję 😊.
Biszkopciki bananowe – Składniki:
1 jajko
50g banana (pół)
30ml mleka/napoju roślinnego (6 łyżek)
30g mąki pszennej /orkiszowej jasnej (3 łyżki)
Przygotowanie:
Banana blenduje z żółtkiem i mlekiem, dodaję mąkę – mieszam, a następnie ubite białko i ponownie mieszam😉😋.
Smażymy pod przykryciem na średnim ogniu. Z przepisu wychodzi 7 sztuk. Posypałam oszukanym cukrem pudrem, czyli mlekiem w proszku 😊.
Ania radzi:
Możesz pominąć banana, dać zblendowane mango lub brzoskwinię – wtedy daj łyżkę mąki więcej.
Placuszki są bardzo mięciutkie – idealne od początku rozszerzania diety jak SKYRowe.
Jajko można pominąć skoro jest banan ?