Bezglutenowe placuszki bananowe

You are currently viewing Bezglutenowe placuszki bananowe

Wstajesz rano i patrzą na Ciebie czarne banany 😀 Część zużyłam robiąc bezglutenowe placuszki bananowe, a część do babeczek, które wyszły pyszne 🙂

Bezglutenowe placuszki bananowe – Składniki:

1 dojrzały banan (ok 100g)
1 jajko
40g mąki jaglanej (4 łyżki)
80g jogurtu greckiego (4 łyżki)
1 łyżka oleju
pól łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Banana rozgniatamy widelcem, dorzucamy resztę składników i mieszamy. Smażymy na suchej patelni (można chwilę pod przykryciem lepiej odchodzą).

Ania radzi:

Masa nie wychodzi gęsta. Możesz dodać jeszcze jedną łyżkę mąki, ale nie więcej 🙂

Mąkę jaglaną możesz zamienić na pszenną, orkiszową, kukurydzianą. Pamiętaj, żeby urozmaicać dietę całej rodziny, dlatego dobrze używać kilku rodzajów mąk.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

20 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Paulina

Czy te placki wychodzą takie delikatnie wilgotne w środku?

Patrycja

Ale pyszności!😍 Delikatne jak chmurki😋

Nadiiipl

Wychodzą świetnie nawet z jogurtem naturalnym ale trzeba pamiętać o wyrobieniu dwóch porcji bo moje dziecko czy chore, czy ząbki je zawsze 😂

Julia

A może być mąka kokosowa?

Magdalena

Ze śmietaną 18% i garścią szpianaku też wychodzą 👌😁

Milena

Dziękuję Ci za to, co robisz. Za dobre rady i świetne przepisy ❤️❤️❤️

Kasia

A czy skyr zamiast jogurtu greckiego może być?🤔

Martyna

Na placki położyłam pokrojoną brzoskwinie z puszki 🙂 wyszło bardzo smaczne, córka (14 miesięcy) zjadła 5 placuszków.

received_655422648771540.jpeg
Aga

Zamiast jogurtu greckiego może być zwykły naturalny w tej samej proporcji?

Aga

Bakoma gęsty – wyszło smacznie 😊 teraz szukam pomysłu na obiad 😊

Anita

A mąka ryżowa? Można użyć?