Pyszny krem ala nutella z awokado, którą posmarujesz naleśniki, albo zjesz po prostu łyżeczką (taka opcja najlepsza :))
Składniki:
1 awokado
dojrzały banan
2 łyżki masła z orzechów laskowych/arachidowych (Krukam)
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Blendujemy i gotowe 🙂 Najlepiej smakuje po min 1h w lodówce. Z przepisu wychodzą dwie porcje.
Ania radzi:
Jeżeli chcesz, żeby awokado dojrzało szybciej włóż je między banany.
Polecam do wersji dla dorosłych dodać kilka kostek rozpuszczonej mlecznej, albo gorzkiej czekolady i schować na kilka godzin do lodówki.
Możesz pominąć masło orzechowe, ale nutella będzie miała inną konsystencję.
Ma Pani jakiś sprawdzony blender ? Bo mój 800 w ledwo dał radę, a i tak nie do końca poradził sobie z awokado.