Frużelina wiśniowa

You are currently viewing Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa to super dodatek do placków, naleśników, jogurtów, a także smaczny, zjadany sam (dla starszego dziecka proponuję czymś dosłodzić). 😉

Frużelina wiśniowa – Składniki:

300g mrożonych wiśni

80ml wody

20 ml wody + 15g mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Zalewamy wiśnie wodą i gotujemy na małym ogniu kilka minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dolewamy do wiśni. Przechowujemy w lodówce.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

3 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Ola

Uwielbiam fruzeline , dziś robiłam z czereśni, pyszna naturalnie słodziutka, polecam♥️

Kasia

Jak długo można przechowywać ja w lodowce ?😍