Pomarańczowo bananowy budyń z kaszy kuskus

You are currently viewing Pomarańczowo bananowy budyń z kaszy kuskus

Jeżeli nie jedliście kaszy kuskus w słodszym wydaniu to polecam bardzo pomarańczowo bananowy budyń z kaszy kuskus. Jest szybka w przygotowaniu i równie pyszna jak kasza jaglana 🙂

Pomarańczowo bananowy budyń z kaszy kuskus – Składniki:

400 ml mleka krowiego

80 g kaszy kuskus

1 banan

1 pomarańcza

2 łyżki soku z cytryny i pomarańczy (opcjonalnie)

10 g mąki ziemniaczanej + 50ml wody

Przygotowanie:

Kaszę kuskus zalewamy mlekiem i gotujemy ok 10-15 min aż wchłonie płyny. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w wodzie i dodajemy pod koniec gotowania. Zdejmujemy z gazu, dodajemy banana i blendujemy (możemy dodać trochę soku z cytryny i pomarańczy, zależy jaką chcemy mieć konsystencję). Dodajemy pokrojone w kawałki pomarańcze i mieszamy (usuwamy błonki). Porcja dla mamy i dziecka. Swoją możesz jeszcze dosłodzić.

Z przepisu wychodzi porcja dla mamy i dziecka.

Ania radzi:

Przy alergii na BMK zamień mleko na napój roślinny.

Spróbuj też wersji MIGDAŁOWY KUSKUS Z PASTĄ SEZAMOWĄ.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Emilia

A kiedy banan?Do blendowania czy zagryzania 😉?

NatkaG

Właśnie zjedliśmy z synkiem na śniadanie – pycha ! 😉 super pomysł na wykorzystanie kuskusu na słodko 🙂