Kokosowy budyń z kaszy jaglanej

You are currently viewing Kokosowy budyń z kaszy jaglanej

Wczoraj robiłam kulki Raffaello i kiedy spróbowałam masy wiedziałam, że dziś na śniadanie musimy zjeść z Lilą kokosowy budyń z kaszy jaglanej.

Kokosowy budyń z kaszy jaglanejSkładniki:

100g kaszy jaglanej

ok 500 ml płynów (u mnie mleko krowie i mleko kokosowe Real Thai po 250ml)

2 łyżki wiórków kokosowych

2 łyżki stałej części mleczka kokosowego/mascarpone (możesz pominąć)

Przygotowanie:

Kaszę przepłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Zalewamy płynami, dosypujemy wiórki i gotujemy ok 25 minut, aż wchłonie płyny i się rozgotuje. Pod koniec dodajemy stałą część mleczka kokosowego. Zdejmujemy z gazu i blendujemy. Odkładam Lilce, żeby miała gęstsze, a sobie jeszcze dolewam mleka i chwilę blenduje.

Swoją dosłodziłam erytrolem.

Z przepisu wychodzi porcja dla mamy i dziecka.

Ania radzi:

Zrób podwójną porcję 😛

Możesz zużyć do budyniu płynną część mleczka kokosowego. U mnie 250ml to płynna cześć z puszki i reszta z kartonu. Może być tylko z kartonu.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

4 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Natalia G.

Jemy właśnie z Patrykiem dla mnie miłośniczki kokosa sztosik on tez je ze smakiem także kolejny ulubieniec ❤️ Mascarpone dodałam, bo mleczka kokosowego nie mam 😉

Goś

Pycha!! Dla mamy nawet nie trzeba słodzić 😊😊