Frużelina truskawkowo-rabarbarowa

You are currently viewing Frużelina truskawkowo-rabarbarowa

Są takie połączenia na które czekamy prawie rok, także korzystajcie, frużelina truskawkowo-rabarbarowa jest idealna do budyniu ryżowego, owsianek, jaglanek, omletu biszkoptowego.

Składniki:

3 łodygi rabarbaru

8 truskawek

250ml wody

100ml wody + 25g mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Rabarbar kroimy (nie trzeba obierać) wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok 5 min, dorzucamy przekrojone truskawki. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dolewamy do garnka energicznie mieszając. Możemy dosłodzić. Przechowujemy w lodówce.

Ania radzi:

Możesz użyć mrożonych truskawek, postępuj wg przepisu.

Jeśli lubisz gęsty kisiel dodaj 30g mąki ziemniaczanej.

Najlepiej przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.

Jeżeli ten przepis Ci się spodobał, będzie mi miło jak postawisz mi wirtualną kawę.

Dziękuję ♥

Postaw mi kawę na buycoffee.to
Subskrybuj
Powiadom o
guest

3 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najczęściej oceniane
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Kasia

A na gramy to ile tego rabarbaru będzie? Bo mam mrożony już pokrojony i ciężko mi będzie odmierzyć z tego 3 łodygi. Jak długo można taką fruzeline przechowywac?

Patrycja

A z cukrem ile czasu można przechowywać frużelinę?